top of page

Jack & Lev nu op Storytel

Het is een feit! Jack & Lev hebben een luisterboek. En we staan on line! Maar hoe werkt dat nou? Hoe komt zo'n luisterboek tot stand?

Het begon met een mailtje

Enkele maanden geleden vonden we in onze mailbox een bericht van ene Koen Huijgevoort, van uitgeverij Bookora. Hij had ons boek on line gevonden en was enthousiast. Of we interesse hadden in de publicatie van een luisterboek?! Het mailtje voelde voor ons als een kleine overwinning. Hij had ons gevonden? Een producer van audioboeken? Onze marketing begon vruchten af te werpen. We hoefden er niet lang over na te denken. Tuurlijk wilden we een luisterboek! Zoomen dus.


Klikjes, tikjes en kuchjes

De productie van een luisterboek is een vak apart. Een stemacteur duikt de studio in en gaat uren, uren, uren voorlezen (onze stemacteur Stijn deed er 9 uur over). Tijdens de opname sluipen er klikjes, tikjes en kuchjes in. De producer haalt ze er allemaal uit. Daarna is het de beurt aan de controleur die het hele luisterboek ‘naluistert’, gefocust op lees- en montagefouten. Als alles goed is, volgt de eindmix en klaar! Op naar het luisterpubliek!


Water en bubbels

Het luisterboek is door uitgeverij Bookora verzonden naar verschillende platforms. Samen met voorlezer Stijn hebben we geproost op de lancering. Met water voor de Hollanders (want ochtend in NL) en bubbels voor Zutje (want vrijdagavond in Sydney :) Voor het eerst zagen en hoorden we Stijn, de 'man achter de stem'! Hij klinkt niet alleen leuk, maar is het ook. Hij vertelde ons dat hij eerst het boek helemaal leest om zich goed in te kunnen leven in de karakters. Pas dan gaat hij voorlezen.

Sterretjes

Het zou natuurlijk geweldig zijn als ons Luisterboek lekker veel luisteraars krijgt. Dat kan als we veel goeie reviews krijgen. De eerste druppelen al binnen. Help je mee? Surf naar Storytel, beluister ons boek en als je wilt: strooi wat sterren!


Een luisteraar reageerde tijdens het

luisteren met het volgende berichtje,

in Lev's taaltje geschreven. Lief!0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page